Prihlásiť sa

Základné Informácie

charakteristika:

Hlavnými prioritami výskumu Katedry chémie v roku 2010 bola bezpečnosť potravín a potravinových surovín vo vzťahu k metalickej kontaminácii pôd, vplyvu priemyselných imisií resp. starých environmetálnych záťaží vo vytypovaných lokalitách Slovenska, ako aj k rôznej úrovni metalickej záťaže pôd v modelových podmienkach. Predmetom výskumu katedry je aj problematika využitia biokalu a možnosti jeho aplikácie v poľnohospodárstve. Ďalšou oblasťou výskumu boli vzťahy medzi obsahom vybraných nutričných látok a chemoprotektívnych zlúčenín s antioxidačným resp. antikarcinogénnym účinkom a obsahom rizikových kovov v konzumných častiach potravinových surovín rastlinného pôvodu (vybrané druhy zeleniny, strukoviny, zemiaky, pseudocereálie alebo drobné lesné ovocie) a vybraných druhov potravín (technologicky spracované zeleninové výrobky, rôzne druhy slovenských vín, cereálne výrobky).


link: http://fbp.uniag.sk/89/katedra-chemie/

Zobraziť všetko

Sledujúci

Kontaktuj nás

Katedra chémie
Tr. A. Hlinku 2 949 76 Nitra

Tel. č. : +421 37 6415524
Web:   www.fbp.uniag.sk/

Pravidlá používania cookies

Pindex používa cookies, aby ti spríjemnil zážitok. Prečítaj si naše  Pravidlá používania cookies.